Terugblik van 24 april 2006 tot en met 2008

BackFire & Geen Steil op Jam 7 december 2008

Om 15.00 uur kon BackFire het spits afbijten met Frans aan de bas. Hij heeft de plaats van Ruud overgenomen omdat die vanwege gezondheidsredenen even moest afhaken. Daarna voegden Ernst, Joke en Ronald van het trio ‘Geen Steil’ zich er bij om samen nog twee nummers te spelen. Daarna ging de groep uit Luttenberg als trio verder met hun eigen set. Vervolgens was het Jam-time en kwamen er achtereenvolgens drie jamgroepen op het podium. De finale werd een echte afsluiting met BackFire aangevuld met Jan, Harry en Roy die de boel nog eens lekker wisten op te zwepen. Bekijk de foto’s en je hebt een aardige indruk van deze laatste Sixties Alive Jamsession van 2008. Tot volgend jaar.

nog meer foto'

begin pagina

***

Hernieuwd optreden Les Haricots een groot succes!

Op 15 november 2008 speelde Les Haricots met de nieuwe bezetting in het voorprogramma van The Buffoons in Terwolde. Het was het eerste optreden na het overlijden van basgitarist Henk Hulscher. Les Haricots spelen nu in de volgende bezetting: Hilly Keizer (zang), Thijs Jilleba (drums), Jan Keizer (sologitaar), Hans Kok (slaggitaar), Herman Dijk (toetsen). Basgitaar werd gespeeld door invalkracht George Brouwer. De belangstelling voor deze avond was groot.

begin pagina

***

Sixties Alive Jam 26 oktober 2008

Geweldig . . . .

De jamsessie van vandaag was een succes; er waren maar liefst 4 spontaan ontstane combos's ! Na de opening door Crossroads ontstond al snel een formatie met muzikanten van diverse pluimage. Harry Brekvoort op de zangmicrofoon en Rob van der Werf op drums betekende meteen sfeer ! Daarna Roy Nolten op de drums, Rudy Gebhart aan de zangmicrofoon, aangevuld met leden van Crossroads. Al snel moest tafels aan de kant omdat er gedanst moest worden ! Meer bezoekers als ooit in DOK H2O !! Ondertussen speelde Karel Meinen op percussie; hij was onvermoeibaar en speelde alle sessies mee.Jannes Peeters jamde met naamgenoot Ad Peters van Sixty-6 alsof ze al jaren samen speelden ! Crossroads groeide en sloot af met een geweldig optreden. Er bleven veel mensen "hangen" en dit gaf aan dat sixties muziek bij veel liefhebbers waardering geniet. Volgende sessie: 7 december 2008 . . pas op: aanvangstijd 15:00 uur; einde ca. 18:00 uur !!

Crossroads 50#1 en Karel
Ruud, Jannes en Berrie
Er was veel belangstelling!

Meer foto's

begin pagina

***

Sixties Alive Jam 29 september 2008

Behalve dat er Jammen was in DOK H2O was er ook nog een Salsa party op het Havenkwartier gaande. Dit betekende dat bezoekers voor DOK even moesten omlopen. Ook The Cheetahs moesten improviseren want net toen ze wilden beginnen begaf een versterker het. De routiniers losten het keurig op en na enkele minuten vulden zij DOK met de sound van Goud van Oud. Daarna kwamen er drie jamformaties aan bod. Ook werd het steeds drukker in de sfeervolle ambiance waar wij naast vele bekende ook weer Marijn Ooijman met gezin tegen kwamen. Dat deed ons goed! Helemaal toen zijn dochtertje spontaan Kim ging helpen achter de bar. Enfin, de foto's vertellen het verhaal. De volgende Sixties Alive Jam is op zondag 26 oktober a.s.

Er werd volop gedanst
Gastband The Cheetahs
Een van de drie jamsettings

Nog meer foto's

begin pagina

***

31 augustus 2008 Jamsession seizoen weer van start

Diana Boss liet horen hoe de jeugd om gaat met muziek uit de (late) sixties. De groep liet horen dat ze werk maken van de nummers die ze spelen. Met hun repertoire zijn ze ook een mooie aanvulling voor Sixties Alive en gezien hun reactie zullen we hen nog wel vaker zien. Ondanks de vele activiteiten in Deventer en omgeving werd de eerste jamsession toch goed bezocht. Er waren ook voldoende muzikanten aanwezig en na een experimentele Shadow set stormden vooral een aantal zangers het podium op bij DOK H2O. Ge Snijders had het geluid goed voor elkaar. Er was een speciale ruimte voor de apparatuur ingericht waaruit gemakkelijk de installatie bediend kan worden. Het podium bleek groot genoeg voor de jamgroep die soms wel 10 personen telde. Iets na 18.00 uur eindigde de laatste set van Diana Boss en toen hadden al verscheidene bezoekers zich een plaatsje verworven om te gaan genieten van het keuzemenu. De volgende jamsession is op zondag 28 september.

Diana Boss
Woman Power
een vol podium

nog meer foto's

begin pagina

***

Open Dag Havenkwartier
Op zaterdag 12 juli 2008 speelde Formation '66 in DOK H2O tijdens de Open Dag in het Havenkwartier.

 

 

 

 

 

 

begin pagina

***

Sixties Alive On Tour 2008
was een groot succes

De Stentor maandag 30 juni 2008
kopt:
Brink voor even domein voor oude rotten!

Op deze pagina het volledige verslag met krantenartikelen en fotoreportage.

begin pagina

***

Try out 22 juni 2008 in DOK H2O

BackFire presenteert zich aan het publiek

ValiantFighters puur instrumentaal!

***

18 juni 2008 - Crossroads 50#1 in het Bluescafé in Apeldoorn

En ondanks het EK een enthousiast publiek

begin pagina

***

Jamsessie 28 mei 2008 in DOK H2O

1e Sixties Alive Soos in DOK H2O
Zondagmiddag 25 juni was de eerste Jamsession in onze nieuwe thuisbasis DOK H2O. Het voelde meteen goed. Een warm onthaal van Thierry, Kim, haar moeder en medewerkers viel ons ten deel. Het werd een swingende jamsession waar met veel enthousiasme muziek werd gemaakt in een mixage muzikanten. The ValiantFighters opende met een aantal nieuwe nummers (try-out) in hun repertoire en dat klonk uitstekend. Omdat drummer Harry met vakantie was vulde Roy Pueblo de groep aan. Dat deed hij later ook bij de nieuwe formatie BackFire want ook bij hen was de drummer met ‘holiday’. Het eerste openbare ‘try-out’ optreden van deze groep met zangeres Ivanka sloeg zeker aan bij het publiek. Daarna werd er gemixt en tot slot speelden de ValiantFighters de finale die uitmondde in een ware super-jam!

Voor het zover was moest er nog wel het een en ander geregeld worden door het ontbreken van een gastband. Maar dank zij medewerking van o.a. Roy Nolten en de technici van DOK H2O kon er toch gejamd worden al was het iets later dan gepland. De geluidsafstelling was nog niet helemaal goed maar aan een oplossing wordt gewerkt.

We kregen veel positieve reacties op ons besluit te kiezen voor DOK H2O. Zowel van muzikanten als van de Sixties fans. De foto’s geven een aardige impressie. De eerstvolgende jamsession is na de vakantie op zondagmiddag 31 augustus. We gaan door met de formule gastband. De bands kunnen zich hiervoor aanmelden via b.vanraan@home.nl . We maken dan een planning voor het gehele seizoen zodat elke laatste zondag van de maand Sixties Alive Soos garant staat voor een super gezellige middag.

meer foto's

begin pagina

***

Jamsessie 27 april 2008 in de Waagschaal

De Jamsession in De Waagschaal werd een terras party en ook gastheer Marcel genoot van het mooie zomerse weer. Voor de Waagschaal werd er fijn gespeeld door vele kleinkinderen (van muzikanten......?) De muzikanten die wel aanwezig waren genoten van het mooie weer. Zij bleven liever lekker zitten op het Brink terras. Alleen de zangers Harry en Ruud lieten zich verleiden om met Pueblo enkele nummers te spelen. Pueblo maakte er desondanks het beste van en dat betekende goeie muziek vermengd met humor. Volgende maand is de Jamsession in DOK H2O bij de Haven.

meer foto's

begin pagina

***

Schuurfeest Wurlitzers weer gezellig succes.

Het schuurfeest dat de Wurlitzers gaven op zaterdag 26 april in Twello was voor het derde jaar in successie weer geslaagd. Bijna 150 man - en vrouw- vonden hun weg naar de schuur van G.J. Nikkels, die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een echte jaren-zestig soos. Dagenlang waren de Wurlitzer muzikanten bezig geweest om de spinnen en hooibalen uit de schuur te verwijderen, uiteraard het net met ballonnen op te hangen en de schuur te voorzien van een echt podium en een heuse bar met biertap. Voor een vriendenprijs konden de fans een drankje drinken en genieten van de muziek van de Wurlitzers. Zoals gewoonlijk weer opgezweept door zanger Tom. Als support act was dit keer “ Sold Out” te gast. Een driemans formatie met stevige muziek van 1970 tot heden die een uurtje goed hun best deden.

Daarna was het weer de beurt aan de Wurlitzers met twee sets van een uur. Er moest tot drie keer toe een toegift worden gegeven en met de toezegging dat de Wurlitzers volgend jaar weer op Hutspop spelen was I Feel Fine van de Beatles echt het laatste nummer.

Nadat om 02.00 uur de laatste broodjes gehakt waren verorberd keerde de rust in de buurt weer.

Meer foto’s op www.wurlitzers.nl


begin pagina

***

Op 19 april verzorgde Crossroads 50#1 een optreden in Café de Driesprong in Westerhaar bij Almelo

meer foto's.

begin pagina

***

Jamsessie 30 maart 2008

Zondagmiddag 30 maart om 4 uur zomertijd lieten de Wurlitzers zien dat zij als formatie goed op elkaar zijn ingespeeld. De belangstelling voor de jammiddag was goed en de sfeer uitstekend. Er uiteraard werd ook gejamd. Corssroads 50#1 waagden zich zonder Evert op het podium en daarna was er nog een groepje ‘losse’ muzikanten die improviserend een aantal ouwe rock-nummers lieten horen. De Wurlitzers pakte daarna de draad weer op en dat zette menig bezoeker aan tot dansen, dat zelfs zo ver ging dat vrouwelijk schoon door de lucht ging (helaas geen foto) en een gestroomlijnde man op de tap ging.


Nog meer foto's.

begin pagina

***

Foto-impressie van Formation "66 in zaal Classic te Almelo op 16 maart 2008.

***

16 maart 2008 ValiantFighters en DSK-trio tijdens het "Boekenbal"
in de Schouwburg

begin pagina

***

Sixties Alive was UNDERCOVER

Op zondag 24 februari 1961 klonk er Indorock in een Deventer beatkelder. Sorry, sorry, sorry, het was 2008 dat in Swingcafé In den Elegast de eerste klanken van The Cheetahs de gewelven van de middeleeuwse kelder teisterden. Voor vele bezoekers deed de locatie deed denken aan de jaren zestig. Vandaar dat zij zich snel thuis voelden bij gastheer en geluidsman Fons. Zo’n tachtig bezoekers waaronder vele muzikanten waanden zich in hun jeugdjaren. Er werd ook gejamd, al kwam dit wat laat op gang. Zo was er een formatie met Roy, Ben, Ruud en Jannes en weer even later was er een groepje rond Willem geformeerd. Toen gastband The Cheetahs er om 19.00 uur mee op hielden kwam er nog een toegift van Formation’66 zanger Harry Brekvoort die zelfs Jan Dijkhuis nog aan het zingen kreeg.

Nog meer foto's.

begin pagina

***

Het optreden van de Wurlitzers op 9 februari in de Vier Seizoenen was zeer geslaagd. Om klokslag 20:30 uur begonnen Wurlitzers, Twells Vergiet en DJ Leo afgewisseld achter elkaar tot 00:30 uur onder het motto “ vrog op en vrog weer noar bed”. Ruim 150 bezoekers genoten van de nummers uit de zestig- en zeventiger jaren. Hoewel de toegang gratis was kon men zich tegoed doen aan een warm buffet. Foto's ....

Meer foto’s op de website van de Wurlitzers.

begin pagina

***

Succesvolle 1e Jaarmeeting Sixties Alive
naar alle foto'sHet bestuur speelt!

Stichting Sixties Alive kan na amper 1 jaar al terugblikken op een aantal succesvolle optredens bij evenementen en verwelkomde maar liefst 4 nieuwe bands.
Na Pueblo (G1iD) en The Wurlitzers in 2007 melden zich tijdens de jaarmeeting op zondag 27 januari 2008 opnieuw twee nieuwe groepen aan. ‘2 nd Chance’ met o.a. Ruud Hermsen en Jacky van Dijk en de nieuwe groep met o.a. Gerrit Mäkel en Wim Wessels, die zich na enkele repetities al meteen op het podium van De Kuip waagde. (Deze band is nog naamloos. We hoorden suggesties als ‘Band Zoekt Naam’ en ‘Johnny and the Mäkels’.) Hiermee is het aantal deelnemende bands gekomen op elf!

De stilte voor Henk Hulscher van Les Haricots

Hans Rosenkamp leidde in vlot tempo de ruim 100 aanwezige muzikanten, sympathisanten, sponsors en Sixties-lovers door de activiteiten van 2007, inclusief het financiële overzicht. Maar voor het zover was werd de onlangs overleden bassist en zanger Henk Hulscher herdacht. Op 15 januari waren muzikanten van diverse bands aanwezig bij zijn uitvaart en raakten zeer onder de indruk van het door hem zelf gezongen nummer Three Steps to Heaven. Dit lied was tijdens zijn laatste muzikale ontmoeting met zijn band Les Haricots in oktober jl. door zijn dochter op de band vastgelegd en werd tijdens de dienst afgespeeld. Ter nagedachtenis aan Henk werd een minuut stilte in acht genomen waarna de groep After-Math hetzelfde nummer speelde voordat de jaarmeeting begon.

Het bestuur spreekt!


Terugblik voorzitter Hans

De naamswisseling van de groep G1iD (Géén idee) naar ‘Pueblo’ staat bijna model voor de ontwikkelingen binnen Sixties Alive. Ook wij hadden in eerste instantie geen idee waar het naar toe zou gaan in 2007. Maar gedurende het jaar werd dat steeds duidelijker; het bestuur heeft nu een stevig idee waar het naar toe wil groeien.

Na 1 jaar Sixties Alive is al behoorlijk veel bereikt. Kenmerkend daarbij zijn: ingebed in de Deventer gemeenschap, belangen van de muzikanten dienen en het creëren van een Podium/Platvorm. De website is hierbij het bindmiddel geworden met dank aan onze webadverteerders. Er zijn contacten o.a. met de Deventer Horeca, Twente Textiel Beat, groepen uit Twello, Apeldoorn, Utrecht en Hilversum. Buma/Stemra en de Belastingdienst meenden hier al uit te moeten concluderen dat dit meteen een vetpot oplevert.

We presenteerden ons o.a. op De Brink en bij het afscheid van ‘Onze James’. We heetten de nieuwe burgervader Andries welkom en volgden zijn introductie. Wordt hij de nieuwe beschermheer? Hij is wel een muziekliefhebber!

Penningmeester BasBen Vroklage gaat over enige tijd plaatsmaken voor BasRuud Hermsen, die vanaf nu alvast zijn bankervaring beschikbaar stelt. De muzikanten en begunstigers die nog geen € 7,50 voor het jaar 2008 hebben overgemaakt werden verzocht dit spoedig te doen.

 

Aftermath met nieuwe zanger Peter Rutgers

Eerste optreden Band zoekt Naam

***

Plannen 2008 en verder


Wij gaan er dit jaar ook weer volop tegenaan en werken aan ons imago. Wij zijn opvallend actief in (cultureel) Deventer en in de muziek scene.
- De Sixties-bands gaan deze zomer weer de Brink op met ‘Go-ON TOUR’. Dit keer op vier trucks als roling-podium en Ben van Raan verzorgt de verdere uitdraging van dit evenement.
- Boekenbal in de Deventer Schouwburg met het thema Sixties. The Valiant Fifgters zijn hiervoor uitgenodigd.
- Elke band wijst een vaste vertegenwoordiger aan voor snel onderling overleg via e-mail als dat nodig is.
- ‘Rock-The-School’ is in voorbereiding bij Jan Klumper. Hiermee wil Sixties Alive een educatieve bijdrage leveren aan het muziek onderwijs en maatschappijleer op scholen.
- Een subsidie aanvraag voor een PA en wat hardware wordt voorbereidt door specialist Jan Klumper. Deelnemende bands kunnen hiervan straks gebruik maken.
- Muziekkoepel Worp moet weer in volle glorie verschijnen. Wij nemen daar het voortouw! Een comité van aanbeveling is in de maak.
- De Jamsessions wordt een maandelijkse zondagmiddag Sixties Club te houden in voorlopig ‘zwevende’ locaties.
- Sixties Talentenjacht voor bands en solisten, die muziek en/of entertainment uit de zestiger jaren opvoeren, staat in de steigers. Dit evenement moet worden gecoverd door de regionale pers, radio en TV. Nog dit najaar….?
- Deventer FM brengt in 2008 een maandelijks programma over de jaren 60. Bert (Musicshop Disc) Bosman en Peter (radioman) Sarelse bereiden samen met Marcel Schaufeli van Deventer FM het nieuwe programma voor. Medewerking van de Sixties-bands is toegezegd en het bestuur zorgt voor de coördinatie.

Optredens Jamsessions
Na het kopje koffie van Duke de Kuip en het gepraat werd de stekker er in gedaan en opende de bestuursband met 3 nummers de session.
After-Math In nieuwe bezetting, dus met good old gitarist Martin van Schaick en Peter Rutgers als nieuwe zanger, lieten de Rosenkampjes met Pieter en Dick hun nieuwe geluid zien en horen en dat klonk verrekte goed!
Vervolgens klommen Wim Wessels en de zijnen waaronder Gerrit Mäkel op het podium en lieten horen wat na enkele weekjes repeteren al mogelijk is.
Daarna volgde allerlei wisselingen maar daarvoor kun je de foto’s bekijken.

De voorzitter slaat van zich af

Nog meer foto's

begin pagina

***

IN MEMORIAM
Henk Hulscher

Op 10 januari 2008 ontvingen wij het droevige bericht dat Henk Hulscher, bassist en zanger van Les Haricots en graag gezien member van onze Stichting Sixties Alive, na een slopende ziekte is overleden.

Op januari 15 januari hebben wij afscheid van hem genomen.

Wij wensen zijn vrouw Trees, zijn kinderen en kleinkinderen, familie, vrienden en de bandleden van Les Haricots veel kracht en sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

begin pagina

***

Nieuwjaarsparty
The Cheetahs &
The Valiant Fighters
was weer een succes!

Nog meer foto's

***

November Jamsessie in Backstage

Op 25 november vondt de laatste Jamsessie van dit jaar plaats. De Valiant Fighters opende de sessie. Aanvankelijk waren er niet veel muzikanten maar uiteindelijk hebben er 5 verschillende bezettingen acte de presence gegeven. Al met al een een succesvolle middag met als intermezzo het optreden van Marianne Stegeman en haar dochter. Waar en wanneer de eerstvolgende Jamsessie wordt gehouden is nog niet duidelijke maar we hopen jullie daar zo spoedig mogelijk over te kunnen informeren.

nog meer foto's

begin pagina

***

Oktober Jamsession in Backstage

De zomertijd was voorbij dus er waren uitsluitend uitgeslapen muzikantenen gasten in Backstage. Zo zagen we Evert, Willy, Koos, Joop, Paul en natuurlijk de basis bezetting van The Wurlitzers op het podium. De stemming kwam er al snel in hetgeen met name de verdienste was van de gastband.
Frontman Tom weet hoe hij het publiek kan raken maar is dan ook gesteund door een goeie strakke formatie. Het werkte zelfs aanstekelijk voor Harrie die zo af en toe kwam bijspringen. Hoewel het aanbod van muzikanten dit keer wat minder was dan we gewend waren - herfstvakantie?!? - ging het hele spul toch lekker los. De eerstvolgende Jamsession is op zondag 25 november en dan
zijn de ValiantFighters gastband.


Nog meer foto's

***

Naamswijziging


Van La Bal-a-Band en G1iD naar PUEBLO.
Door hun internationale optredens kwam de groep G1iD met hun naam in de problemen. Onlangs traden ze weer op in Spanje en kregen toen te horen dat diverse Spaanse fans keelklachten hadden gekregen vanwege de harde G. Uit onderzoek dat volgde kwam vast te staan dat het uitspreken van de naam: Geen Idee de oorzaak was. De bandleden aarzelden geen moment en besloten hun naam te wijzigen in PUEBLO. ‘Een naam die lekker bekt’, maar of het de lading dekt van de groep met Harry, Victor, Ton, Roy en Arco, ’t Is me een volkje wel. Vanaf nu werken ze onder hun nieuwe naam aan hun nationale én internationale carrière. De contacten zijn gelegd en de fotograaf is inmiddels besteld en komt binnenkort op deze site. Houd de site en PUEBLO dus goed in de gaten.


begin pagina

***

Uit de Pers, net verschenen:
Testament van de Sixties
Met een box bestaande uit vijf DVD's, tien CD's en een boekje ga je zappend de sixties door. Meer info.

***

Succesvol Sixties Alive Weekend

Zaterdag 29 en zondag 30 september werd een succesvol Sixties Alive Weekend! Het begon op zaterdagavond 29 september met de dansavond in De Kuip te Colmschate die werd georganiseerd door The Cheetahs.

In een sfeervol aangeklede ambiance speelden The Cheetahs als in ‘the good old days’. Hun repertoire van gouden hits uit de begin jaren 60 sloeg aan bij het danspubliek. Gastvrouw Duke was dan ook tevreden met de komst van de Sixties band en genoot er zelf ook zichtbaar van. Dan was er nog het gastoptreden van Marianne Stegeman (Starfighters) die naast enkele van haar bekende songs ook nog een serie country hits vertolkte. Er kwam zelfs nog een a capella gezongen duet met haar dochter achteraan! Onder het publiek werd gesproken over de gezellige huiskamersfeer, vermoedelijk veroorzaakt door de aangeboden borrelnootjes en hapjes. Voor herhaling vatbaar? Absoluut!!!

Meer foto's.

***

Jamsessie 30 september 2007

Op zondagmiddag was het Formation 66 die de Jamsession in Backstage opende. En geleidelijk aan stroomde het muziekcafé van Deventer vol en wisselden de muzikanten elkaar af. Hans en zijn groep weten nu ook dat er in Backstage geen piano staat en moesten zij genoegen nemen met slechts de bluesharp van Dick. In de finale zorgde Berrie nog voor ondersteuning met zijn sax en wisselden de solos tussen de muzikanten. Jammer voor gastheer Marijn die ziek te bed lag (van de geluidsboete en al dat gedoe er om heen?) en dit moest missen. Over een maand op 28 oktober is de volgende jamsession. Tot dan.

Meer foto's.

begin pagina

***

Jamsessie 26 augustus 2007

Na de zomervakantie ging Backstage meteen al weer van start met de muziek activiteiten. Zo organiseerde Marijn zaterdagavond na het Brinkfestijn 'Tour de Terras' een optreden van de bluesband Daisys Dukes en was het zondagmiddag 26 augustus weer Jamsessions met Sixties Alive.


meer foto's

begin pagina

***

Op zondag 26 augustus speelden
Les Haricots

op het Grote Kerkhof te Deventer.
Het terras op het grote kerkhof was geheel gevuld en vele belangstellenden moesten genoegen nemen met een staanplaats om van de muziek van de Sixties band te kunnen genieten.

Nog meer foto's

begin pagina


***

 

Uit De Stentor – Deventer Dagblad van 2 juli 2007: ‘Daverende start van Sixties-evenement’ en vervolgens ‘Deventer heeft er een mooi nieuw evenement bij’.

Deze superlatieven en de foto’s op de site spreken voor zich. Stichting Sixties Alive bedankt de Stichting Brink Zomerevenementen voor de prettige samenwerking en het vertrouwen in de muzikale kwaliteiten van de aangesloten Sixties Alive bands. Speciale dank gaat uit naar de sponsoren Eijkelenkamp-Onstenk en Grolsch, die net als wij geloofden in een succesvol ‘experiment’. Maar ook naar de instanties en personen die mee hebben gewerkt aan dit geslaagd ‘Sixties on Tour’ festijn;
- De dag- en weekbladen, Deventer tv en Radio FM voor hun publiciteit
- De gemeente Deventer voor het verlenen van de vergunning
- De geluidtechnici van Eric Broer van Dijk, zoon Donny en Fred de Lange
- Sander van Dam van restaurant De Kokkel & Het Zwijn, voor zijn persoonlijke inzet
- Marcel de Graaf van Café De Waagschaal, de backstage voor de muzikanten
- Hugo Ankersmit van drukkerij Nico de Bruijn, onze huisdrukker
- Een vervolgens Seno Albers, Gerti en Anita Duchato, Johan en Bart van Tongeren, Jan Timmermans, Bernard Hafkamp, Bob van Raan en Adem.
- En uiteraard alle jaren 60 musici die hun enthousiasme met verve wisten over te brengen op het Deventer publiek.

Het bestuur van Sixties Alive

Foto's en meer...

begin pagina

***

Op 28 juni speelde een gelegenheidsformatie van sixtiesmuzikanten op een avond georganiseerd t.b.v. het afscheid van James Lidth de Jeude als Burgemeester van Deventer..

De bezetting:
Aloys Alma, drums
Jan Dijkhuis, zang
Ben van Raan, gitaar
Jan Klumper, gitaar
Ben Vroklage, bas
Dick Verra, toetsen

Foto's en liedteksten

begin pagina

***

G1iD op de Brink

Op woensdag 20 juni 2007 speelde G1iD op de Brink ter gelegenheid van de afscheidstournee van James Lidt de Jeude als burgermeester van Deventer. Bij het nummer Lola van The Kinks deed mij mee met zijn dwarsfluit. Zie de foto's.

***

De belangstelling voor de tweede jamsession op zondag 24 juni was verrassend goed. De stad stond al bol van de muziek vanwege Big Band Battle. Maar de Sixties liefhebbers wisten muziekcafé Backstage feilloos te vinden. Er was bijzonder aardige mix van instrumentale gitaar(indo)rock, meestemmige samenzang en stevige blues soms ook ondersteund door een sax.

meer foto's


Nu de toon is gezet gaan we eerst even met vakantie. Maar vanaf zondag 26 augustus gaan we weer verder en is er elke laatste zondag van de maand Jammen met Sixties Alive in Backstage.

Noteer de data alvast in jouw agenda: Zondag 26 augustus, Zondag 30 september, Zondag 28 oktober en Zondag 25 november. Vier zondagmiddagen van 16.00 tot 19.00 uur. Wij wensen jullie allen een fijne vakantie.

begin pagina

Andere deelnemende horeca bedrijven:

Royal, Tet à Tet, Daltons, De Boemel, Midtown, Golden Helm en Del Mar.

Zie ook: www.stichtingzomerevenementen.nl

begin pagina

***

De eerstvolgende jamsession in muziekcafé Backstage is op zondag 24 juni.

Hoewel we gecommuniceerd hebben dat we telkens de laatste zondag van de maand naar Backstage gaan, wijken wij in juni daar (éénmalig) van af.

De 1e Pinksterdag werd meteen al een goede primeur. Het muzikanten onder elkaar sfeertje zat er direct al in. Wel eerst even de kat uit de boom kijken maar toen ging het ook lekker los. Dat zie je op de foto’s. We kunnen nog wel wat variatie gebruiken. Wat meer zang, een toetsenist of sax zou mooi zijn. Ook is het handig jouw eigen instrument, (gitaar, toetsen of sax) mee te nemen m.u.v. het drumstel. En voor de zangers onder ons, neem teksten en tabs mee, dan komt het allemaal goed. Tot de 24ste bij Backstage in de Grote Overstraat om 16.00 uur.

begin pagina

***

1 Mei 2006


JAMSESSION IN BACKSTAGE
Op een mooie Pinksterdag, zondag 27 mei, geeft De Held van de jaren 60 en voormalig Las Cubanas gitarist Dirk Kok om 16.00 uur het officiële startsein voor de Jamsessions van Sixties Alive. Aansluitend kunnen de andere Sixties muzikanten op het podium aan de slag om er een gezellige middag van te maken. Backstage staat bekend als een muzikaal en gastvrij muziekcafé waar regelmatig life muziek wordt gemaakt. Kijk maar eens op de site: www.backstagedeventer.nl Gastheer Marijn Ooijman kijkt evenals wij uit naar dit muziek evenement, een primeur voor Deventer! Voor het jammen kun je je aanmelden bij Aloys Alma via onze site. Natuurlijk kun je ook vrijblijvend binnen wippen. Een backline, drumstel en microfoons staan voor je klaar. Pak je instrument (en eventueel je trucken-bak), plug in en doe mee. En tegen de toeschouwers zeggen we en have fun en GRATIS TOEGANG!
!!

begin pagina

***
BESCHERMHEER NEEMT AFSCHEID


Zoals bekend is neemt onze beschermheer James op 28 juni afscheid als burgermeester van Deventer. Sinds De Scheg 2001 heeft James betrokkenheid getoond met Sixties Alive. Vorig jaar op het lustrumconcert van Sixties Alive was hij er opnieuw bij. Hij vindt zo’n optreden niet alleen leuk maar onderschrijft ook de doelstellingen van de stichting. Als zodanig werd de burgermeester ook onze beschermheer. Wij waren dan ook aangenaam verrast toen wij ook werden uitgenodigd om tijdens zijn officiële afscheidsreceptie een (kleine) muzikale bijdrage te leveren. Wat dat inhoudt kunnen wij nog niet vermelden vanwege het verrassingseffect dat men wil bereiken. James van Lidth de Jeude wordt na zijn afscheid als als burgermeester van Deventer ingeschreven in het Sixties Alive register als Member of Honeur.

begin pagina

***
DEVENTER GOES SIXTIES OP DE BRINK DEZE ZOMER.


Het Brink festijn op zaterdag 30 juni gaat definitief door! Aanvang 20.00 tot 24.00 uur.
Brink Evenementen gaat een ‘Sixties Alive op de Brink’ organiseren en heeft onze stichting daarbij te hulp geroepen. Zes bands nemen hier aan deel. Aan een podiumplan en de programmering wordt gewerkt. Het worden kleinschalige optredens kort bij de terrassen à la Tour de Terras. Er is een backline nodig afkomstig van de bands zelf. Een zang installatie of kleine PA zal zonodig worden ingehuurd, evenals een klein podium. De volgende bands hebben zich voor dit Brink gebeuren beschikbaar gesteld: ValiantFighters, Cheetahs, After Math, Jivaro’s, G1iD en Formation. (Haricots en Starfighters zijn wegens vakantie van enkele bandleden niet beschikbaar.)
Nader info volgt z.s.m. Vooraf zal er een overleg plaatsvinden met de vertegenwoordigers van de deelnemende bands. Ben van Raan zorgt voor de coördinatie en overleg met de stichting Brink Evenementen. Voor vragen of nadere informatie: 06-20802406.

***

begin pagina


***
VERZOEK AAN ALLEN


De site Sixties Alive wordt meer en meer een belangrijke site voor sympathisanten met de Sixties. Wil je ons helpen bij het verder uitbreiden van ons mail bestand? Stuur de site www.sixtiesalive.nl door naar je vrienden en bekenden en wijs hen er op dat als ze willen weten wat er in Deventer op Jaren 60 gebied gebeurd zij dit niet moeten missen.

begin pagina

Jamsessions


Op 27 mei 2007 ( 1e pinksterdag ) wordt er gestart met de Jamsessions in Backstage, Grote Overstraat. Vanaf deze datum zal er maandelijks zo'n Jamsession plaatsvinden op elke laatste zondagmiddag van de maand. De organisatie hiervan ligt in handen van Marijn Ooijman van Backstage en Aloys Alma. Aloys maakt de indeling van de beschikbare muzikanten en verzorgt de regie op deze Sixties muziek middagen. In principe wordt de 'Zwaan-Kleef-Aan' methode gehantererd. Basis is 2 à 3 man van een onzer bands, die dan wordt aangevuld met de 'losse' muzikanten die beurtelings komen 'invliegen'. Muzikanten en zangers kunnen zich aanmelden via:
aloysalma@sixtiesalive.nl Zet er wel bij wanneer je beschikbaar bent en
welk instrument je bespeelt. Om mee te kunnen jammen moet je wel als muzikant aangemeld zijn. Alle muzikanten van de deelnemende bands en Sixties liefhebbers zijn welkom in Backstage. Het is echter niet de bedoeling dat een complete band op het podium klimt. Het gaat om de mix en de fun!!!
Kosten na aanmelding € 7.50 per jaar.

begin pagina

***

Op zaterdagavond 21 april 2007 vindt in het Hoftheater te Raalte het grootste gitaarfestival van de Benelux plaats. Acoustic Strings Guitar Festival is een 3-daags festival. Het omvat een gitaarbeurs, workshops en een drietal concerten. Twee hiervan zijn al uitverkocht. Voor ingeschreven muzikanten en donateurs van Sixties Alive heeft Ben van Raan, mede organisator van het festival een korting kunnen regelen op de entreeprijs. Normale prijs: € 12,50 en indien besteld via Ben € 5,00. Te bestellen via b.vanraan@home.nl. Voorwaarde: maximaal 2 kaarten per persoon, contributie is betaald en zolang de voorraad strekt. Uitverkocht.

begin pagina

***

5 maart 2007


Het afgelopen jaar verscheen er van de producer en labeleigenaar Joe Boyd een boek getiteld "White Bicycles" De ondertitel is Making Music in the 1960's. Joe Boyd is bekend geworden als de producer van Fairport Convention de ontdekker van Nick Drake. Als clubeigenaar liet hij groepen als Pink Floyd, Soft Machine en Procol Harum optreden. Lees de recensie van dit boek in De Standaard en in het blad New Folk Sounds.

begin pagina

12 februari 2007

Stichting Sixties Alive presenteert plannen

In de week van de Jaren 60 (themaweek Radio 2) komt Sixties Alive met de plannen naar buiten voor de komende anderhalf jaar. Allereerst is er een nieuwe site gemaakt, die ook als contact orgaan dienst doet en bestemd is voor muzikanten en muziekliefhebbers van de zestigerjaren.

Sixties Alive op de Brink
De Brink horecaondernemers wil met Sixties Alive op het Terras. Tijdens de zomermaanden speelt dan telkens een andere Jaren 60 band live muziek op de Brink bij een groep terrassen. Aan de organisatie en programmering hiervan wordt gewerkt en geschiedt in samenwerking met Stichting Sixties Alive.

Workshops voor de jeugd
Geheel nieuw en tevens de opvallendste activiteit die gepland is, zijn de workshops Jaren 60 muziek & cultuur. Bij zowel muzikanten als onderwijs en jeugdwerk leeft de gedachte om de jeugd kennis te laten maken met het ontstaan van de jeugdcultuur in de jaren 60. Momenteel wordt de workshop voorbereid en samenwerking met fondsen gezocht. Het idee is dat muzikanten die aangesloten zijn bij Sixties Alive straks On the Road langs scholen en jeugdwerk werk gaan met hun muziek en verhalen. Muzikale en maatschappelijke vorming worden zo met elkaar verbonden. Belangstellenden kunnen nadere informatie aanvragen via de site: www.sixtiesalive.nl . Idee en uitvoering is in handen van het bestuur van Stichting Sixties Alive.

begin pagina

Jamsessions in Backstage
Naast de bestaande Sixties groepen zijn er ook diverse ‘losse’ muzikanten die graag muziek samen willen maken en elkaar willen ontmoeten. Daarom is de Stichting op zoek gegaan naar een podium en kwam al snel terecht bij Backstage in de Grote Overstraat. Marijn Ooijman was meteen enthousiast en besloot zijn medewerking te verlenen. Op elke laatste zondag van de maand gaan de 55+ muzikanten bij hem jammen. Eric Broer van Dijk verzorgt het geluid. De eerste jamsession vindt plaats op zondag 27 mei van 16.00 tot 19.00 uur. Jaren 60 muzikanten die mee willen doen kunnen zich aanmelden via: www.sixtiesalive.nl

Reünie
Sixties Alive heeft besloten de aanvragen voor live muziek ten behoeve van reünies indien gewenst te coördineren en te faciliteren. Er is keuze uit diverse muziekstijlen; van easy listening, rock&roll en blues, tot de ruige beatmuziek. Verenigingen, bedrijven, scholen en instellingen kunnen hiervoor contact op nemen met de Stichting.

Groot Reünieconcert Sixties Alive in 2008
De plannen zijn er om in 2008 weer een groot Sixties Alive Concert te organiseren dat plaats biedt aan zo’n 2000 bezoekers. De opbrengst zal ten goede komen aan een goed doel. De happening zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in Schalkhaar.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met
Ben van Raan, 06-20802406
Deventer, 12 februari 2007

begin pagina

Stichting wil sixties ‘alive’ houden

door RENÉ NIJLAND

4 NOVEMBER 2006 - DEVENTER - Burgemeester James van Lidth de Jeude wordt beschermheer van de nieuwe Stichting Sixties Alive. De stichting heeft als primair doel de jaren 60-muziek (uit Deventer) en de daarbij behorende subcultuur uit dragen.

‘Er gaat wat moois gebeuren in Deventer’, stelt het voorlopige maar zeer enthousiaste bestuur van de stichting, die voortborduurt op het succes van Deventer Sixties Alive in 2001 in De Scheg. Deze week kwamen vertegenwoordigers van bands uit de jaren ‘60 in De Kuip bijeen om de mogelijkheden tot oprichting van de nieuwe stichting te bekijken. Die mogelijkheden blijken er te zijn.

Hans Rosenkamp, Ben Vroklage, Jan Klumper, Aloys Alma en Ben van Raan gaan de kar voorlopig trekken. In dit geval betekent dat het coördineren, programmeren en faciliteren van de bands.

De stichting moet een dynamisch platform voor bands, publiek en de Deventer samenleving zijn, waarbij de ‘fun-factor’ een zeer belangrijk onderdeel is. Dit houdt volgens het voorlopige bestuur concreet in dat zij de initiatieven die uit de bands naar voren komen gaan ondersteunen op organisatorisch gebied. Jamsessies

De stichting ziet voor zichzelf ook een rol weggelegd in het stimuleren van muzikanten uit de jaren ‘60 die geen band meer hebben om samen te musiceren. Jamsessies lijken daarbij een handig middel. De ambitieuze stichting denkt dat in de toekomst zelfs een eigen ‘home’ haalbaar zou moeten zijn.

Eén klein voorbehoud nog. De bandvertegenwoordigers moeten alle ‘Kuip-ideeën’ nog met hun achterban bespreken. ‘Over twee weken weten wij of het licht op groen gaat’, zegt Ben van Raan. ‘Dan kunnen we afspraken maken met sponsoren, gemeente en instanties.’ .(Bron: De Stentor)

begin pagina

Gitaar-Godfather Dirk Kok Held van de jaren 60

door ADA MEIJER-KOERS

24 APRIL 2006 - COLMSCHATE - Dirk Kok is zaterdagavond tijdens het Six-pack-Sixties Festival in de Kuip in Colmschate uitgeroepen tot de Deventer Held van de jaren 60. Hij vergaarde 148 stemmen, er waren 78 kandidaten. Daarnaast is Sixties-Alive van 2001 nog eens flink overgedaan.

 

Dirk Kok krijgt uit handen van burgemeester James van Lith de Jeude (met pruik) de trofee die hoort bij de verkiezing tot Deventer Held van de jaren 60. Foto AB HAKEBOOM

De uitverkochte Kuip swingt er op los. speelt. Deventernaar Ronald Hassink (44) hoort bij de jongere bezoekers. Hij hoort toch liever muziek uit de jaren ‘70 en ‘80. 'Dat zegt me toch meer, al kreeg ik deze muziek ook wel mee. Maar de lol hier, moet je toch zelf maken. Ook al zijn de meesten hier toch wat ouder.’

Beduusd

Dirk Kok (79) kijkt nog wat beduusd. Hij heeft zojuist de trofee gekregen, waarop te lezen is dat: ‘Dirk Kok, gitarist in Las Cubanas, godfather van vele Deventer rockgitaristen en entertainer pur-sang’ verkozen is tot ‘Held door de Deventer Bevolking en speciaal door de jeugd uit de jaren zestig’. ‘We waren wereldberoemd in de jaren zestig, met name door het black light, lampen waarmee lichte kleuren extra zichtbaar worden. Een half uur non-stop schuifelen. We waren de eersten hier in de omgeving die met black light werkten. Dan lichtten de petticoats van de dames zo mooi op’, lacht hij.

Las Cubanas trad op in de Buitensoos, in Help-U-Zelven en in De Ster in Goor. ‘Daar hadden we wel 5000 bezoekers, in het begin van de jaren 60. We speelden alles. Als andere verenigingen iets wilden organiseren, kozen ze een avond uit waarop wij niet ergens optraden. Anders bleef hun eigen zaal leeg.’

Verpleeghuizen

Kok treedt nog steeds op, in verpleeghuizen. ‘Je weet niet wat een plezier je die mensen daarmee doet. Ze fleuren helemaal op!’ Kok heeft verscheidene gitaristen gitaarlessen gegeven.

Jan Klumper, de gitarist van The Starfighters, speelt nog steeds met dezelfde gitaar waarmee hij gelest heeft bij Kok. De jazzgitaar, waarmee zowel akoestisch als elektrisch kan worden gespeeld, is gekocht in 1959. Kok herkent de gitaar en speelt er meteen een melodie op weg voordat hij hem terug geeft aan de eigenaar.

Veel anekdotes komen ondertussen bovendrijven, het verleden gaat weer leven in de ogen van Kok.(Bron bewerkt: De Stentor)

begin pagina

Burgemeester valt op in jaren ‘60-stijl

24 APRIL 2006 - DEVENTER - Burgemeester James van Lith de Jeude verscheen zaterdagavond geheel in stijl op het Six-pack-Sixties Festival in Colmschate. In een overwegend modieus anno 2006 gekleed publiek was hij daarmee een van de opvallendste bezoekers.

Burgemeester James van Lith de Jeude betreedt de feestzaal van het jaren ‘60-feest geheel in stijl. Foto AB HAKEBOOM

Informeel in spijkerbroek, zonder stropdas, maar mét zonnebril en Angela Davispruik kwam de burgemeester op een Puch de feestzaal binnenrijden. In de binnenzak van zijn colbertje had hij overigens wel zijn burgemeestersketting. Die ging om toen hij Dirk Kok tot Deventer Held van de jaren zestig mocht benoemen.(Bron: De Stentor)

begin pagina