The All Timers
(Televics)
(Flying Jewels)

1964 - 1968



Ontstaan
De The All Timers zijn ontstaan uit bij elkaar in de buurt wonende vrienden Jan van de Berg, Ko Selders en Willem Hensen. Ze begonnen in het begin van de jaren zestig onder de naam The Televics. Ko Selders ontwikkelde zich als een natuurlijke leider van de groep en hierin is nooit verandering gekomen.
Het instrumentarium bestond in het begin uit versterkers gemaakt van oude radio's en nog veel meer "own made" materiaal. Ook hierin was Ko een ware kunstenaar. Zelfs uit versnellingskabels en een houten klankkast wist hij nog een basgitaar te maken. Omgebouwde bezemstelen werden gebruikt als microfoon standaards. In die tijd werd er veel muziek à lá The Spotniks gespeeld.

Met de komst van Richard Paulus in december 1964 werd een andere muzikale richting ingeslagen. Deze muzikale wijziging vroeg ook om een passender naam. Er werd gekozen voor The Flying Jewels.
In 1965 werd de groep uitgebreid met organist Lupo Nap. Tot dan toe bestond het repertoire hoofdzakelijk uit instrumentale nummers. Nu werd er geleidelijk overgeschakeld naar een meer vocale richting top 40 muziek.
Na ruim twee jaar verliet Richard Paulus de groep en trad Leo Ganzevles tot de groep toe als zanger. Geleidelijk werd het top 40 repertoire verlaten ging het meer richting Soul en Blues en werden er ook enkele nummers van de Bee Gees gespeeld, wat later verder werd uitgebreid.

Deze nieuw weg vroeg ook weer om een andere herkenning. Tijdens discussies tussen de groepsleden kwam onder andere de uitspraak dat deze muziek toch tijdloos was. Muziek die niet leeftijd gebonden is. Muziek voor All Times. De nieuwe naam was geboren: The All Timers. Ook werden nu eigen nummers ten gehore gebracht.
The All Timers was voor Deventer begrippen wel een enigszins ruige groep, ook vanwege de life style van de bandleden.

In deze periode had de band ook al een aardige fanclub. De bekendheid groeide uit tot ver buiten Deventer. Plaatsen als Emmeloord en Lelystad werden bezocht. En overal reisden de echte Die Hards van de groep mee. In Deventer zelf werden bekende gelegenheden als De Karuut en De Dam regelmatig bezocht, alsmede de zaal van Detiko in de Kerkstraat. Op de uitvalsbasis en repeteerruimte van de groep "Het Hullemanshuisje" aan de Smyrnastraat werd ook regelmatig een optreden verzorgd.

Het is nu 1965 en bij een Soul richting hoort ook een saxofonist en deze werd gevonden in de persoon van Gerard Beltman. Door een ongeval botste Gerard Beltman letterlijk en figuurlijk tegen John Dikkers op die toevallig ook nog orgel bleek te spelen, iemand waar de groep, na het vertrek van Lupo Nap, al geruime tijd naar op zoek was. Zo kwam John Dikkkers bij de groep. Het management was in deze tijd in handen van Gerard Romijn.
In 1967 verlaten Jan van de Berg en Willem Henzen de groep. Zij worden opgevolgd door Piet en Joop Berends van Loenen respectievelijk sologitaar en drums. In deze samenstelling speelt de groep tot eind 1968. Hierna wordt de groep ontbonden.
Joop Berends van Loenen is naar Cash Frost in Zutphen gegaan en Piet Berends van Loenen is vertrokken naar Marakesh in Dordrecht. Leo Ganzevles vertrok even naar de Skybolts en later naar Willow Corps in Zutphen.
Omstreeks 1980 (na een reunie-optreden van de oude bandleden) zijn Leo Ganzevles, Ko Selders, Evert Selders, Wim Wessels , Rudi Adelerhof en Sjaak Beltman verder gegaan onder de naam Nuptune. In verschillende samenstellingen heeft deze groep bestaan tot medio jaren tachtig.

Rol

Naam

Periode

Vertrokken naar

Sologitaar

Jan van de Berg

1964 - 1967

 

 

Piet Berends van Loenen

1967 - 1968

 

Zang

Leo Ganzefles

1966 - 1968

Skybolts (1969),Willow Corps

Basgitaar

Ko Selders

1964 - 1968

 

Drums

Willem Henzen

1964 - 1967

 

 

Joop Berends van Loenen

1967 - 1968

Cash Frost (Zutphen)

Saxofoon

Gerard Beltman

1965 - 1968

 

Orgel

John Dickers

1967 - 1968

 

Fotoalbum

Terug naar begin.