Little Stranger Boys

1960 - 19xx


Vlnr.


Ontstaan
Tijdens een familiefeestje had een van de bezoekers een gitaar meegebracht. De jongens Steevensz moesten het instrument even uitproberen. Binnen een kwartier werd de Peter en zijn Rockets hit 'Kom van dat dak af' gespeeld. Het idee werd geopperd een bandje te beginnen. Zo werd op september 1960 werd de Steevensz familieband opgericht. Als grote voorbeeld worden de 'Tielman Brothers' genoemd. In de loop der jaren hebben mutaties plaatsgevonden waarbij ook niet familieleden in de groep kwamen.

In 1967 verlaat Jules Rambonet The Stranger Boys en zijn plaats wordt ingenomen door leden van de landelijk bekende groep de Candy Kids. Reggy Breghahn (gitaar) en Raymond Breghahn (piano), beiden uiteraard ook zang.
Zij traden met deze band veel op in Duitsland.

Vader Steevensz was manager van de groep.

Al in halverwege dejaren 60 beschikte de band over Fender gitaren, een uitgebreide installatie (VOX) en een Volkswagen bus.


Bezetting

Rol

Naam

Periode

Vertrokken naar

Sologitaar/zang

Guus Steevensz

 

 

Basgitaar/zang

Ed Steevensz

 

 

Slaggitaar

Jules Rambonet

  - 1967

Tropic Thunders

 

Jan van der Laan

196x - 1965

Jivaro's

 

Reggy Breghahn

1967 -

 

Drums

Edu Steevensz

 

 

Zang

Sonja Steevensz

 

 

Orgel / zang

Raymond Breghahn

1967 -

 


OPTREDEN MET ANDEREN

De kinderen vinden het heerlijk om samen met andere, bekende artiesten op te treden. The Blue Diamonds zeiden dat wij enorm goed spelen. Ook met Ria Valk, Hans Boekhout en Willeke Alberti konden we het goed vinden, vertellen ze.
Wat het plaatjes maken betreft: we hebben net een bandje naar een platenmaatschappij gestuurd, en het is heel goed mogelijk dat ze die nemen. Ons repertoire bestaat uit rock en roll, moderne jazz, Zuid-amerikaanse muziek en nog een paar andere nummers.

Er is een ding waar de kleine muzikale groep erg trots op is en dat is de fanclub, die ongeveer een maand geleden voor hen werd opgericht. Iedere dag brengt de post al stapels brieven en de hele familie is er druk mee om ze allemaal te beantwoorden. Wat de toekomst voor de vier Steevensz inhoudt, zelf zeggen ze: "We maken eerst onze school af". Drie zitten er op de mulo en een op de lagere school." Daarna willen we ons toch echt voorgoed in de muziekwereld werpen".
The Little Stranger Boys hebben de bedoeling om hun programma helemaal te wijzigen. Ze willen overgaan op "modern jazz combo".
"Rock & Roll houdt het op de duur niet", zeggen ze. Een geheel foute inschatting dus.Talentenjachten
De Little Stranger Boys deden regelmatig mee aan talentenjachten. Onderstaand enkele berichten uit de krant

Nieuwe Apeldoornse Courant, maandag 27 februari 1961

TEENAGERS KREGEN EEN STAMPVOLLE ZAAL.

In een propvolle zaal van "Het Wapen van Epe" hebben musicerende teenagers zaterdagavond andere "tieners" vermaakt en met een aan hartstocht grenzend enthousiasme een gooi gedaan naar diverse prijzen.
Het was een "klankvolle" avond, die vooral een succes werd voor "The Stranger Boys" met een 9-jarige drummer, een 10-jarig zangeresje en twee gitaristen van 12 en 13 jaar. De knapen waren gekleed in rode pantalon en blouse en zwarte vlinderdas.
Dit familiebandje uit het Ambonezenwoonoord te Vaassen kreeg de eerste prijs; een wisselbeker van de firma Mulder en een fraai klokje van de Nieuwe Apeldoornse Courant.

Ommer Nieuwsblad, 8 april 1961

THE LITTLE STRANGER BOYS WONNEN OOK EEN BEKER

Ons verslag van de Teenagershow behoeft nog een aanvulling. The little Stranger Boys uit Deventer wonnen nl. nog een beker die extra beschikbaar werd gesteld door de van enthousiasme overvloeide baron Van Pallandt.
Deze band bestaat uit een aantal kleine jongens van 8 - 12 jaar en een zangeresje in die leeftijd. Samen maken ze teenagermuziek en ze doen dat zo goed en aardig dat en de jury en baron Van Pallandt en ook Sybrandi dit het aardigste groepje vonden wat ze ooit op een show hadden gezien.
Aanvankelijk deden zij alleen ter opluistering mee maar hun succes was zo enorm dat ze in de prijzen betrokken werden. Leuk was het om te zien hoe ze als beroepsmusici optraden terwijl de drummer, staande nauwelijks boven de grote trom uitkwam. Zij begroeten hun prijs met een ovatie en toonden de beker daarna enthousiast aan de hele zaal.

Deventer Dagblad, donderdag 21 juni 1962

Drie broertjes, een zusje en een neefje, die in Deventer wonen, vormen samen een bandje, dat het jongste rock-and-roll-bandje van Europa genoemd wordt: The Little stranger Boys.
Anderhalf jaar bestaat het groepje. Voldoende om naam te krijgen. Vooral buiten Deventer. Bij de familie Steevensz in de M. de Swaenstraat staan twintig grote en kleine bekers op de kast. Allemaal gewonnen tijdens muziekshows. Zeventien eerste prijzen en drie derde. Het aantal keren dat The little Stranger Boys is opgetreden, kunnen de kleine artiesten niet meer tellen.
Hun repertoire van liedjes, al of niet met zang is inmiddels uitgegroeid tot honderdenvijf.
Het aantal uitnodigingen dat ze krijgen om ergens te komen spelen is ontstellend. Ze gaan er maar weinig op in, verdienen geen cent, krijgen alleen reiskosten vergoed. Dit alles omdat ze volgens de wet nog niet betaald mogen worden. Het oudste lid en tevens de leider van de band, Guusje, is net veertien. De jongste is tien.
Volgende week gaan ze naar Luxemburg op uitnodiging van Louis Barret voor een radio uitzending.

Fotoalbum

Terug naar begin.